Utställningar är härliga sammankomster för personer som delar kattintresset. Det är inte bara kattägare som ställer ut sina egna katter som besöker kattutställningar. Många som är intresserade av katter besöker utställningen för att få se på vackra katter och kanske prata med ägarna till en viss kattras.

Tänker du ställa ut din katt? Då måste du ha en stamtavla för din katt, samt vaccinationsintyg. Du måste också vara medlem i en SVERAK eller WCF-ansluten kattklubb.
Innan utställningen finns det en del som du måste förbereda. En kattutställning är en skönhetstävling så du måste se till att katten är i god form och kondition till utställningsdagen. Det är viktigt att kattens päls är glänsande och har nyklippta klor. Du måste också göra rent öronen och ögonvrårna på katten.
För att veta exakt vad du ska tänka på bör du hålla koll på rasstandarden för din kattras.

Ibland anordnas inofficiella utställningar av olika kattföreningar/klubbar. Domarna på dessa utställningar behöver inte vara auktoriserade och resultaten registreras inte i något förbund. Dessa evenemang är ofta väldigt roliga att vara med på samt att de är lite lugnare och färre deltagare jämfört med de stora utställningarna. Det är ett jättebra tillfälle för nybörjare att träna  dig och din katt på utställningslivet under lättsamma former inför kommande officiella utställningar. Här kan man också knyta kontakter och finna nya kattvänner!

När du väl kommer till utställningen måste du kunna uppvisa ett godkänt vaccinationsintyg + ID-märkning. Katten som ställs ut får inte lämna utställningslokalen innan utställningen är över.